Hej med dig 🙂

I dag vil jeg snakke lidt om den følelse man af og til kan få indeni, hvor man tænker, “Hvad sker der lige for alle “Nej-sigerne” omkring mig”!?! Alle dem, som er i mod mig og som ikke er enige med mig. -Hvorfor kan folk ikke bare være enig med mig ?! 😉

Jo, ser du. Det hænger  som regel sådan sammen, at når du møder folk på din vej, som virkelig modarbejder dig, så handler det i virkeligheden om en modstand inden i dig selv.

Aha. Ser man det, tænker du nok straks – jeg har da ikke modstand på mig selv, det er jo alle de andre der har, hvad er det, du ikke forstår!

Jo, ser du. F.eks. kan jeg nævne, at da jeg selv startede med at læse psykoterapi, fik jeg konstant skeptiske kommentarer med på vejen om: “Hvad vil du bruge det til”, “Hvor kan du få arbejde – hvis du overhovedet kan få arbejde”, “Hvorfor skulle man vælge at gå til en psykoterapeut, når man kan opsøge en rigtig og universitetsuddannet psykolog”. “Er du nu sikker på, det ikke er spild af tid og penge”….. Og ja, du kan sikkert selv finde på mange flere 😉

Sagen er den, at alle disse “skeptiske” spørgsmål og kommentarer jeg fik, i virkeligheden handlede om min egen modstand – inden i mig selv: Er det nu et dumt spring? Skal jeg hellere lade være? Kommer jeg til at fortryde? Jeg har jo allerede et godt og spændende job. Hvad vil andre tænke om mig?….

Med dén viden, skal du og jeg faktisk i stedet takke alle “nej-sigerne”. For hver gang du støder på dem, kan du bruge dem som et spejl og dermed få kigget nærmere på dig selv. Det gode heri er, at når først du begynder at kigge på dig selv, så er det mere og mere sjældent, at modstanden dukker op. Og hvis den dukker op, så påvirker den dig ikke på samme måde, som da det kunne slå dig helt ud ad kurs og få dig til at tænke: Det kan også være lige meget – jeg dropper det!

Så når du i fremtiden møder modstand på din vej, så lad være med at droppe det(Dit mål – det du drømmer om). Husk i stedet du kan hvad vil! Modstanden må gerne være der, den hjælper dig faktisk med at udvikle dig. Den hjælper dig til, at du til sidst kan lande i det nye.

Mærk, hvad det er det rigtige for dig – uanset hvad “spejlene” siger.

Omgås eventuelt mennesker der støtter dig i dine nye ideer eller din nye måde at leve på, som du ønsker, fremfor at omgås de mennesker der modarbejder dig og tager al din energi. Det vil hjælpe tingene til at lande inde i dig samt til at blive en integreret del af dig.

SÅ: Møder du rigtig mange af de samme spejle igen og igen, så gælder det i virkeligheden om, at du skal være enig med dig selv. Hvad har DU lyst til? Hvad er det DU ønsker <3

-Pia